lauantai 6. tammikuuta 2018

Hyllynlämmittäjä-haaste 2018

En saa itseäni pidettyä näistä haasteista nyt erossa. Helmet-haasteen lisäksi ilmoittauduin Lukupino-blogin Yhdysvallat-haasteeseen ja kun näin tämän Hyllynlämmittäjät, niin pakkohan siihenkin oli mukaan lähteä. Sitten olisi vielä Kuukauden kieli-haaste ja Runo-haaste ja ja... Pelkään pahoin, että lähden mukaan kaikkeen, mutta en saa mitään oikeasti aikaisesti.

Tässä on kuitenkin tämän vuoden hyllynlämmittäjäni:


Minullahan on oikeasti niin paljon kirjoja, että melkein koko huushollini on hyllynlämmittäjillä vuorattu, mutta näihin nyt tänä vuonna päädyin. Mukaan tarttui muutama "ai minulla on tämäkin", pari "häpeäkseni myönnän, että lukematta on edelleen" höystettynä "olisi pitänyt lukea jo ajat sitten"-teoksilla ja lisäksi ne pakolliset "saapa nähdä saanko näitä luettua tänäkään vuonna". Ainakin nuo kaksi tietokirjaa ovat sellaisia, että niiden lukeminen on paras aloittaa nyt heti, muuten en saa niitä tämän vuoden puolella valmiiksi ikipäivänä.

1. Kaari Utrio: Saippuaprinsessa. Näissä Kaari Utrion 1800-luvulle sijoittuvissa kirjoissa on se huono puoli, että kannet muistuttavat kaikki toisiaan. Olen aika varma, että tätä nimenomaista kirjaa en ole lukenut, mutta pidätän oikeuden vaihtaa kirjaa, jos olenkin.

2. Enni Mustonen: Lapinvuokko. Minulla on ollut koko Pohjantuulen tarinoita-trilogia hyllyssä jo ties kuinka kauan.

3. Maria Turtschaninoff: Maresi. Tämä kirja täyttää ainakin kahden yllämainitun kategorian tunnusmerkit.

4. Jean Rhys: Wide Sargasso Sea. Eräänlainen Jane Eyren esiosa, tosin olen käsittänyt, että tässä soudellaan aika synkissä vesissä.

5. Milla Keränen: Sisilian ruusu. Tämän olen joskus hankkinut ja samantien unohtanut.

6. Riikka Stewen: Niin kauan kuin rakastat. Englanniksi sanottaisiin että ditto eli ks. yllä.

7. Sarah Addison Allen: The Peach Keeper. Allen kirjoittaa aivan ihania, maagisella realismilla höystettyjä kirjoja ja on yksi suosikkikirjailijoistani. Olen huono fanittamaan mitään, joten myös suosikkien teokset päätyvät minulla helposti hyllynlämmittäjiksi.

8. Neil MacGregor: A History of the World in 100 Objects. MacGregor on British Museumin johtaja ja kirjaan valitut esineet ovat ymmärtääkseni museon kokoelmissa.

9. Judith Flanders: The Victorian House. Olen lukenut Flandersilta aiemmin kirjan Consuming Passions, joka oli hyvin mielenkiintoinen katsaus viktorianaikaisen kulutusyhteiskunnan nousuun.

10. Deanna Raybourn: City of Jasmine. Toinen suosikkikirjailija. Raybourn on kirjoittanut sen ainoan kirjan (Silent on the Moor), jonka ilmestymistä odotin kuin kuuta nousevaa, hankin e-kirjana välittömästi ilmestymispäivänä ja luin loppuun, vaikka meni yömyöhään.

11. Ann Aguirre: Grimspace. Tämä kuuluu kategoriaan "Monta kertaa olen yrittänyt jo lukea, mutta en ole päässyt alkua pidemmälle".

12.  Nalini Singh: Slave to Sensation. Singh on yksi paranormaalin romantiikan suurista ja häpeäkseni myönnän, etten ole saanut häneltä luettua vielä kirjaakaan. Jos siis jo tänä vuonna asia korjaantuisi!

Sellaisia kirjoja. Osallistutteko itse Hyllynlämmittäjä-haasteeseen ja millä logiikalla valitsitte kirjanne?

2 kommenttia:

  1. Nalini Singh kuulostaa mielenkiintoiselta ja sanapari paranormaali romantiikka ihanan vetävältä. Pitääpä tarkastaa hänen tuotantoaan! -Minna/bibobook.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua! Tosin tämä Psy/Changeling-sarja, jonka Slave to Sensation aloittaa kuulemma paranee edetessään, joten en tiedä, mitä tasoa nämä ekat kirjat ovat. Toisena suosittelen Ilona Andrewsia, jonka Kate Daniels-sarja on monen suosikki ja jonka uutta Hidden Legacy-sarjaa on kehuttu useampaan otteeseen monella eri taholla. Nämäkin on minulta tosin lukematta :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...